Fürjes: megfizethetetlen reklámot is jelent az országnak az atlétikai vb elnyerése

2018. december 4. 20:50    
nyomtatás
 
"Több mint 1,2 milliárd tv-néző fogja követni a versenyeket. Olyan hírverés, reklám ez az országnak és a fővárosnak, ami pénzben megfizethetetlen lenne" - hangsúlyozta Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa az InfoRádióban. Azt is hozzátette: konkrét nyereséggel is lehet számolni, hiszen a vb turizmust és befektetéseket hoz Budapestre, illetve a főváros egy új atlétikai stadiont kap, amelyet majd a 2023-as verseny után megnyitnak a nagyközönségnek is.


Amint napközben beszámoltunk róla: Budapest rendezheti a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot, ami a negyedik legnagyobb sportesemény az olimpia, a labdarúgó-világbajnokság és Európa-bajnokság után.

2018.12.04 13:00 Újabb hatalmas világeseményt rendez Budapest öt év múlva

"Ez a döntés a nemzetközi bizalomról szól" - emelte ki Fürjes Balázs nem sokkal a Nemzetközi Atlétikai Szövetség tanácsának ülése után. Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár megjegyezte: nem a kéthetes világbajnokság miatt vágnak bele a rendezésbe, hanem azért, mert Budapest és Magyarország számára már a vb előtti években, a verseny idején és az az utáni időszakban is hasznot, nyereséget hoz.

Maga a világbajnokság 500 ezer vendégéjszakát jelent a szállásadóknak, nyolcezer hivatalos vendég érkezik, és több tízezer szurkoló, de már a versenyt megelőző időszakban is sokan látogatnak majd a leendő vb miatt Budapestre. Fürjes Balázs megjegyezte, hogy a vb és az előkészületei munkahelyeket teremtenek, és bevételt hoznak majd a magyar kis- és középvállalkozásoknak.

Magyarország és Budapest is jól jár, és jól járnak a magyar emberek, ezért csináljuk meg ezt a világbajnokságot
- mondta a kormánybiztos.

Tájékoztatása szerint olyan stadion épül Dél-Pesten, a Duna partján, a Rákóczi hídtól délre, amely a verseny idejére, ideiglenes lelátókkal bővítve, negyvenezer nézőt tud befogadni. A vb után visszabontva egy 15 ezres atlétikai stadion és edzőközpont marad, amely otthona lesz a válogatottnak, a kluboknak, de az egyetemi és a szabadidősportol szerelmesei is birtokba vehetik majd.

Egyelőre arról nem tudott nyilatkozni, hogy mennyibe kerül a beruházás. Erről csak akkor tud felelősen beszélni, ha az atlétikai központ kivitelezési tervei jövőre elkészülnek, és uniós nyílt közbeszerzési eljárásban sikerült kiválasztani a kivitelezőt is - jelezte.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium