Előfizetői tartalom

Becsey: Ne a multikat támogassuk, és lépjünk be az euró előszobájába!

Portfolio
A multinacionális cégek utóbbi években megugró állami támogatása elszívta a munkaerőt a kevésbé termelékeny kkv-szektor elől, így a vállalati támogatási rendszert érdemben át kellene alakítani és a kutatás-fejlesztési fókuszú támogatások utólagos folyósítására kellene koncentrálni - veti fel a Magyar Időkben publikált vélemény cikkében Becsey Zsolt. A volt EP-képviselő és külgazdasági államtitkár szerint abba kellene hagyni az olcsó munkaerőre és a forint leértékelésére alapuló tőkevonzó, illetve versenyképesség javító stratégiákat, és be kellene lépni az országnak az euró előszobáját jelentő ERM-II árfolyamrendszerbe.

Kegyelmi állapot, csak a nagy cégek húznakBecsey úgy látja, hogy az elmúlt években elért államháztartási és monetáris politikai "történelmi eredmények lehetőséget adnak számunkra ahhoz, hogy végiggondoljuk azt, mit tegyünk az eddigi fejlesztési és államháztartási politikánkban ahhoz, hogy hazánk kikerüljön a vesztes periferiális helyzetből, és a centrumba vezető, évtizedekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés