Globális recessziótól retteg a Nobel-díjas közgazdász

2019. február 11. 20:02    
nyomtatás
 
Jelentős esélye van annak, hogy a világgazdaság recesszióba fordul 2019-ben - mondta Paul Krugman, Nobel-díjas közgazdász egy dubai konferencián.


"Nagyon jó esély van arra, hogy recesszió lesz idén vagy jövőre" - mondta a szakember egy kérdésre válaszolva. Úgy véli, nem egy specifikus dolog lesz az, ami recessziót okoz, hanem sok hátrányos tényező fejti majd ki egyszerre hatását. Szerinte az egyik ilyen Trump elnök adócsökkentési csomagja lesz, emellett ráadásul attól tart, a tech-szektorban is lufiszerű állapotok alakulnak ki.

Krugman szerint a recesszió tényénél sokkal ijesztőbb, hogy a gazdasági döntéshozók kezében nincs olyan eszköz, mellyel megfelelő választ tudnak az előállt helyzetre.

"Úgy tűnik, az eurózóna különösen közel áll a recesszióhoz" - tette hozzá. Főleg arra utalt, hogy az Európai Bizottság jelentősen csökkentette növekedési elvárásait 2019-re, 1,3%-ra a 2018-as 1,9%-ról, ezt a lépést sok elemző aggályosan értékelte.

Krugman, a Princeton University Woodrow Wilson Schooljának professzora 2008-ban kapott közgazdasági Nobel-díjat.

Címlapfotó: AFP / Nicholas Kamm

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium