Gulyás: nem lesz hirtelen, tömeges leépítés a közszférában

2018. július 11. 21:38    
nyomtatás
 
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem reális, hogy 100 ezer embert küldenének el a közszférából - írja az atv.hu.


A miniszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta el, hogy még az idén meg akarják határozni a konkrét számot, de nem kell fűnyíróelvszerű leépítéstől félni a közszférában.

Gulyás arra reagált ezzel a kijelentésével, hogy sajtóhírek szerint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke százezer ember elküldését javasolta a közszférából. A cél a versenyszféra munkaerőhiányának csökkentése lenne. A felvetéstől Varga Mihály pénzügyminiszter sem zárkózott el a Nemzeti Versenyképességi Tanács keddi ülése után tartott sajtótájékoztatón, ezért tartotta fontosnak leszögezni a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy nem lesz hirtelen, tömeges leépítés.

A százezres számot nem tartja reálisnak.


Mindenki abban érdekelt, hogy erős, hatékony állam legyen, de ne egy felduzzasztott, túl sok közszolgával működő magyar állam. Ennek van egy optimális létszáma, amit fel kell mérni minden területen.

- fogalmazott.

Hangsúlyozta: nem kell fűnyíróelvszerű leépítéstől tartani. Példának hozta fel az osztrák modellt, ahol 3 nyugdíjba vonuló közszolga helyére csak egy embert vesznek fel. Elmondta, ha arra jutnak, hogy bizonyos területeken létszámot kell csökkenteni, az humánus módon fog megvalósulni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium