FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

Gyanúsan nagy a csend a tőzsdéken: újabb vihar készül, vagy ennyire szép és jó minden?

Portfolio
Általánosságban elmondható, hogy az egyes eszközosztályokban az utóbbi időben jelentősen csökkent a piaci szereplők által várt volatilitás, vagyis, ha úgy tetszik, már-már gyanúsan csendessé vált a piac. Ez egyaránt tekinthető jó és rossz előjelnek is. Az alábbi ábra az örök optimistáknak és a tőzsdei pánikot váró pesszimistáknak is szolgáltathat némi muníciót.

Érdekes ábrát készített a Bank of America Merrill Lynch adatai alapján az Arbor Data Science piacelemző cég. Az alábbi ábra több eszközosztályra vonatkozóan (részvények, kötvények, devizák) összesítve mutatja az úgynevezett számított volatilitás (implied volatility), pontosabban az ezekből összeállított index alakulását az elmúlt két évtizedben. Az implied volatility...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés