Előfizetői tartalom

Gyűlnek a sötét felhők - Lassabban nőhet az EU gazdasága

Portfolio
A növekedés 2018-ban és 2019-ben várhatóan erős marad az EU-ban és az euróövezetben egyaránt, ebben az évben 2,1%-kal, jövőre 2%-kal - közölte az Európai Bizottság. Ez azonban 0,2%-ponttal alacsonyabb előrejelzés az idei évre nézve, mint tavasszal. Az előrejelzés szerint a kedvezőtlen külső környezet - például az Egyesült Államokkal fennálló növekvő kereskedelmi feszültségek - mérsékelheti a bizalmat és káros hatással lehet a gazdaság bővülésére.

Az idei év második felében a növekedés dinamikája várhatóan némileg erősödni fog, mivel a munkaerőpiaci feltételek javulnak, a háztartások adósságállománya csökken, a fogyasztói bizalom változatlanul magas és a monetáris politika is támogató marad. Valdis Dombrovskis, az euróért és a szociális párbeszédért felelős alelnök, aki egyben a pénzügyi stabilitásért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés