Előfizetői tartalom

Haldokolnak a magyar cégek - Akik túlélnek, csak vegetálnak

Portfolio
A startupok, mikro- és kisvállalatok közül rengetegen nagyon hamar csődbe jutnak, ami nem meglepő. Azt gondolhatnánk, hogy a közepes méretű cégekre sokkal stabilabb működés jellemző, hiszen ezek a vállalatok fontos tartóoszlopait jelenthetik egy ország gazdaságának. Egy friss tanulmány szerint azonban Magyarországon ebben a vállalati szegmensben rengeteg cég megy csődbe, óriási a lemorzsolódás, és a túlélő cégek nagyobbik része is inkább vegetál.

A vállalatok ötéves túlélési aránya Magyarországon nagyon alacsony, és annak ellenére sem javult az elmúlt időszakban, hogy a GDP viszonylag gyorsan növekszik - mutattuk be a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján. A GDP-növekedés ugyan a gazdaság valamennyi ágazatára kiterjed, de úgy tűnik, ez nem elég ahhoz, hogy minél több vállalat élje meg az ötödik születésnapját.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés