Előfizetői tartalom

Hatalmas győzelmet aratott Magyarország, de egyben elismerte vereségét az Exim-ügyben

Portfolio
A 2016-os 73,9 százalékról 72,1 százalékra csökkent a GDP-arányos államadósság tavaly, a számottevő csökkenés a gazdaság erőteljes növekedésének volt köszönhető - derül ki az MNB hétfőn közzétett előzetes adataiból. Ugyanakkor a jegybank először közölte az adósságszámot külön az Eximbank beszámításával, ami arra utalhat, hogy a magyar fél lassan belenyugszik, hogy vereséget szenved ezen a téren. Az állami tulajdonú pénzintézettel együtt a GDP 74%-a volt az év végén az adósságunk, ami szintén jelentős csökkenés a 2016-os 76%-hoz képest.

Nagyot esett az adósságunkAz államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adósság a a negyedik negyedév végén 27 359 milliárd forint volt, ez 390 milliárddal volt magasabb a három hónappal korábbi összegnél, egy év alatt pedig 1187 milliárdos növekedést jelentett. Ennek ellenére a GDP-arányos adósságráta a 2016 végi 73,9%-ról 72,1 százalékra csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés