Hatalmas lehetőséget lát Észak-Koreában a guru

2018. június 13. 18:42    
nyomtatás
 
Hatalmas lehetőségek rejlenek Észak-Koreában, az ország gazdaságának megnyitása befektetői szempontból is ritka lehetőség - mondta a CNBC-nek Mark Mobius befektetési guru. A Templeton feltörekvő piaci szakembere kiemelte, hogy a 25 milliós északi lakossággal másfélszeresére emelkedhet a teljes koreai piac mérete.


Mark Mobius híres arról, hogy egzotikus országokban fektet be, illetve az elsők között látja meg a lehetőségeket a feltörekvő piacon. Így nem meglepő, hogy a keddi történelmi találkozó után máris lehetőségként tekint Észak-Koreára. Korábban az elemzők elsősorban a fegyelmezett és olcsó észak-koreai munkaerőt emelték ki, illetve úgy becsülték, hogy az ország ásványkincseinek értéke elérheti a 6000 milliárd dollárt.

Mobius elsősorban az infrastruktúrafejlesztésben és a bányászatban lát komoly potenciált az eddig szinte teljesen elzárt ázsiai országban. Emellett kiemelte, hogy a 25 milliós északi lakosság az 50 milliós dél-koreai mellett másfélszer akkora piacot jelenthet, mint eddig.

Ez egy sokkal nagyobb piac, és számomra a legnagyobb lehetőséget az jelenti, hogy az ország hidat képezhet Dél-Korea, Kína és Oroszország között

- fogalmazott a befektető. Hozzátette: ha megvalósul a nyitás, akkor vasutak és utak épülhetnek Észak-Koreában a fenti országok irányábam, ez pedig hatalmas lehetőség a befektetők szempontjából is.

Mark Mobius szerint Észak-Korea felzárkózása gyors lehet, hiszen az ország oktatása jó minőségű, ezt a felzárkózást pedig Dél-Korea is segítheti. A guru szerint első lépésben a bányászatba lesz érdemes befektetni a jelentős ásványkincsek miatt, utána pedig az életszínvonal emelkedésével jöhet a fogyasztás felfutása is.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium