Előfizetői tartalom

Hátraarcot csinált Salvini - fokozódik az olasz káosz

Portfolio
Bár Matteo Salvini olasz Liga-vezér mielőbbi előrehozott választásokat akart elérni a múlt héten kirobbantott kormányválsággal, de tegnap este mégis egy olyan javaslat mellé állt oda, ami az előrehozott választásokat legalább több hónappal, de akár egy évvel el is tolhatja. Az utóbbi napokban egyébként az összes vezető olasz politikus mást tett, mint amit előtte hetekig mondott, így a belpolitikai káosz tovább fokozódott. Augusztus 20-ra mindenesetre nagyon figyelni kell, mert aznap dől el a Conte-kormány sorsa.

Egy hete robbantotta ki Salvini az olasz kormányválságot azzal, hogy kimondta: szerinte működésképtelen az Öt Csillag és a Liga által 14 hónapja vitt koalíciós kormány és pénteken be is nyújtotta a kormány elleni bizalmatlansági indítványt. Kimondott célja az volt, hogy még őszig le tudják zavarni az előrehozott választásokat, amire sok évtizede nem volt példa Olaszországban.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés