Előfizetői tartalom

Heim: jóval drasztikusabb intézkedések kellenek

Portfolio
Bár a Reformszövetség a miniszterelnöknél jóval drasztikusabb intézkedéseket indítványozott, jó irányuk ellenére még ezek a lépések sem elegendőek a gazdaság stabilizálásához és a kilábaláshoz - mondta a Magyar Nemzetnek adott, ma megjelent interjújában Heim Péter. Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint az aktívak támogatásával komoly államháztartási kiadáscsökkentő lépések kellenek, fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt, és családi adózásra kell áttérni.

Heim szerint a kormány által tervezett 1%-os elsődleges (kamatkiadások nélküli) államháztartási többlet helyett a GDP 3-3.5%-os többletére van szükség, hogy rövid távon meg lehessen állítani az államadósság emelkedését. Az alapkezelési szakember szerint azonnali érdemi intézkedések nélkül az államadósság meredeken emelkedni fog. Meglátása szerint részben emiatt csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés