Heteken belül jön a kormány új programja

MTI, Portfolio
2019. május 16. 11:09    
nyomtatás
 
A tervek szerint július 12-én fogadhatja el az Országgyűlés a jövő évi költségvetést, amelyet június 4-én terjesztenek a Ház elé - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy két héten belül bemutatják a kormány gazdaságvédelmi akciótervét, amiben akár a lakosságot érintő intézkedések is szerepelhetnek.


Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság első negyedéves bővülése az EU-s tagállamoké közül a legjobb volt, 5,3 százalék. Értékelése szerint sikerült bebizonyítani, hogy a német gazdasági növekedés lassulása nem feltétlenül hat közvetlenül a magyar gazdaságra.

Jelezte ugyanakkor, hogy a kormány tisztában van azokkal a veszélyekkel, amelyeket a nyugat-európai növekedés lassulása jelent, ezért

várhatóan két hét múlva döntést hoz a kabinet egy gazdaságvédelmi akciótervről.


A konkrét intézkedésekről részletesen két hét múlva számolunk be - tette hozzá egy kérdésre válaszolva a miniszter.

Akár a lakosságot is érinthetik a várható gazdaságvédelmi intézkedések - árulta el egy újabb kérdésre, ami arra vonatkozott, hogy a kormány az autóipart, beszállítókat, vagy a kkv-kat segítené meg ennek keretében.


Korábban a kormány illetékesei már jelezték, hogy gazdaságélénkítő intézkedéscsomagot készítenek elő:

2019.02.18 09:42 Elárult két részletet Varga a tavaszi gazdaságvédelmi csomagból

2019.02.14 13:05 "Gazdaságvédelmi" programot hirdet Varga a lassulás ellen

Az amerikai elnöknek egyértelmű szándéka, hogy a negatív kereskedelmi mérleget megváltoztassa. Annyi jó hír van, hogy Európa csak a második ebben a tekintetben, Kína után. Döntően német-amerikai vonatkozásban áll fent a kereskedelmi hiánya az USA-nak - magyarázta Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy hogyan készül a kormány arra, ha az USA elnöke végül mégis kiveti az importvámokat az európai autókra.

2019.05.15 16:49 Elhalaszthatja Trump az autóipari vámok megemelését

Valóban a magyar gazdaságot ez negatívan érintheti és erre megfelelő válaszokat kell találni, ami részben új piacokat jelenthet a magyar exportcikkek számára - fejtette ki. Reális veszély - fogalmazott.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium