Előfizetői tartalom

Hiába a nagy barátkozás, bőven kaptak kritikát Orbánék

Portfolio
A kormány már előre igyekezett felkészíteni a közvéleményt arra, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országjelentésében megdicséri majd Magyarországot. A pénteken publikált dokumentum azonban nem csak a pozitívumokra hívja fel a figyelmet, hanem kemény kritikát is megfogalmaz a kormány és a jegybank néhány intézkedésével kapcsolatban. Nem tetszik a szervezet közgazdászainak például a közműszektor egyre erőteljesebb államosítása, de azt sem tartják jó iránynak, hogy az MNB megvásárolta a Budapesti Értéktőzsde többségi tulajdonrészét, szerintük az állami tulajdon csak átmenetileg tartható fenn.

A magyar növekedés 2012 óta erőteljes pozitív fordulatot produkált, azonban a jövedelmi szintek még mindig jelentősen elmaradnak a fejlettebb gazdaságoktól - olvasható az OECD péntek délután megjelent elemzésében Magyarországgal kapcsolatban. A szervezet közgazdászai szerint a fenntartható növekedéshez további strukturális reformokra van szükség, hogy erősítsék a magánszektort...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés