Előfizetői tartalom

Hiába várták, Draghi nem beszélte le az eurót

Portfolio
Fontosabb részletek Nem változtatott az irányadó kamatszinteken idei első ülésén az Európai Központi Bank monetáris döntéshozói testülete. Emellett sem az eszközvásárlási program keretrendszeréhez, sem pedig az üléssel párhuzamosan kiadott közlemény szövegéhez nem nyúltak. Mario Draghi jegybankelnök ismét beszélt az euróövezeti gazdaság folyamatosan javuló kilátásairól, ami miatt az EKB döntéshozói testülete is egyre optimistább annak kapcsán, hogy az infláció lassan visszatér majd a 2%-os célértékhez. Sok piaci szereplő arra számított, hogy Draghi az utóbbi hetek intenzív euróerősödését látva megpróbálja majd lebeszélni az árfolyamot, erre azonban nem került sor. Bár a sajtótájékoztatón megemlítette, hogy a heves árfolyammozgás bizonytalanságot jelent a középtávú árstabilitásra nézve, konkrétan nem utalt arra, hogy emiatt veszélybe került volna az EKB inflációs céljának elérése. A jegybankelnök visszafogott üzenetére erősödéssel reagált az euró.

2018. január 25. 15:19 Megosztás Nincsenek jelentős ellentétek a döntéshozói testületen belül Bár vannak ellentétek a döntéshozói testület egyes tagjainak véleményei között, ezek nem olyan jelentősek, mint korábban. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés