Előfizetői tartalom

Holnap kiderül, az NGM-nek vagy a piacnak lesz-e igaza

Portfolio
A negyedik negyedévben 4,1%-kal bővülhetett a magyar gazdaság - legalábbis ezt az értéket adja a Portfolio felmérésében részt vevő előrejelzések konszenzusa. A robusztus GDP-növekedéshez szinte minden gazdasági ágazat hozzájárult, ezek részadatait figyelve akár még magasabb indexet is közölhet holnap a KSH. A következő két évben már lassulást várnak a szakértők.

"A piaci szolgáltatások az előző negyedévihez hasonlóan igen jól húztatták a növekedést, az ipar alig érezhetően gyorsult, az építőipar azonban még az eddigi erős teljesítményre is rágyorsított, ami arra utal, hogy a beruházások tovább gyorsulhattak. A fogyasztás növekedése is kissé gyorsulhatott, míg a külkereskedelem visszahúzta a gazdaságot, de kevésbé, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés