Előfizetői tartalom

Hová tűnt az a sok-sok pénz?

Erős gyökeret vert az emberek fejében, a sajtóban, sőt még több amerikai törvényhozó gondolkodásában is az a fals állítás, hogy a Federal Reserve mennyiségi lazítása csak a Wall Streetnek, vagyis a tőkepiacon tevékenykedő gazdag embereknek és vállalatoknak kedvezett. Noha nekik is valóban jót tett, nem szabad elvitatni a munkaerőpiacon végbement változásokat és a háztartások vagyoni helyzetének újbóli emelkedését sem.

Kényes pénzöntés Régi és kényes vita, hogy pontosan mit is ért el az Egyesült Államok jegybankja a mennyiségi lazítással - népszerű, de pontatlan egyszerűsítéssel szólva: a "pénznyomtatással". A vitát három csoportra oszthatjuk: az első abból a konvencionális közgazdasági összefüggésből indult ki, hogy az indokoltnál több pénz a gazdaságban, inflációban csapódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés