Előfizetői tartalom

Időzített bomba ketyeg a világ legnagyobb gazdasága alatt - Nagy baj lesz, ha nem lépnek

Portfolio
A 2018-as költségvetési évben 779 milliárd dolláros hiány keletkezett az amerikai költségvetésben - derült ki az USA Pénzügyminisztériumának tegnap közzétett adataiból. Ez 113 milliárd dollárral magasabb a 2017-es deficitnél, legutóbb 2012-ben volt ennél magasabb a hiány. A fő ok a tavaly decemberben elfogadott adócsökkentési csomag volt. Ha így meg tovább, éveken belül nagyon komoly problémát okozhat az elszálló hiány és az ezzel összefüggésben folyamatosan növekvő államadósság.

Szakértők már korábban figyelmeztettek, hogy a tavaly decemberben elfogadott adócsökkentési csomag az amerikai költségvetési hiány jelentős növekedésével fog járni. Donald Trump és kormánya ugyanakkor ragaszkodott hozzá, hogy az adócsökkentés a fogyasztás és a beruházások ösztönzésének köszönhetően költségvetési szempontból nullás lesz majd. Egyelőre úgy tűnik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés