Előfizetői tartalom

Így osztották ki Magyarországnak a méretes fekete pontot

Portfolio
A magyar statisztikai hatóságok szerint az Eximbank független, piaci szolgáltatást nyújtó pénzügyi vállalkozás, ezért nem szükséges az államháztartási körön belülre elszámolni. Ezt az érvelést azonban az Eurostat szakemberei pontról pontra szétszedték válaszukban, ezért történhetett meg az a példátlan eset Magyarországgal, hogy korlátozó záradékot kapott a költségvetési adatai mellé. Most a színfalak mögé láthatunk.

Közzétették azt a levélváltást az Eurostat oldalán, amelyet az EU statisztikai hivatala és a magyar Központi Statisztikai Hivatal folytatott le március és április folyamán az Eximbank besorolásának ügyében (az ilyen "aktákat" egyébként az EU szerve mindig nyilvánosságra hozza). A magyar szakértők azzal érveltek levelükben, hogy az Eximbank független intézmény, kielégíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés