Előfizetői tartalom

Így borulhatnak a kormány tervei

Portfolio
Még mindig túlságosan optimistának mondható a kormány jövő évi növekedési terve, miután nagy a kockázata annak, hogy csökken a háztartások fogyasztása és a foglalkoztatás sem bővül - olvasható ki Állami Számvevőszék Kutató Intézetének legfrissebb elemzéséből, ami a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos kockázatokat járta körül részletesen. Számításaik szerint a lassabb növekedés további 100-150 milliárd forintos kiesést okozhat a költségvetésnek, vagyis a kormány jövőre újabb kiigazításra kényszerül (év közben).

Az Állami Számvevőszék kutatói nemrég megjelent elemzésükben modellt állítottak fel a magyar gazdaság növekedési pályáját illetően, amit a konvergenciaprogram alapadataiból számoltak ki. A legyezőábra az alappálya körüli bizonytalanságot jeleníti meg. A pontok a 2011-2015 közötti időszakra vonatkozó kormányzati előrejelzést/célt tüntetik fel - olvasható az elemzésben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés