Előfizetői tartalom

Ilyen lesz Orbán új adója?

Portfolio
Szerda este - az Európai Bizottság felé megfogalmazott egyértelmű üzenete keretében - új adó bevezetését helyezte kilátásba Orbán Viktor Brüsszelben. Elmondása szerint a reklámadóról még nem született döntés, részleteket nem is közölt. A 2000-es években azonban két alkalommal is felmerült konkréten a reklámadó ötlete, érdemes feleleveníteni, akkor mit terveztek.

Ugyanaz a forgatókönyv 7 hónap eltéréssel Orbán Viktor szerda este újra Brüsszelből üzent az Európai Bizottságnak. Sajtótájékoztatóján ugyanis elmondta, hogy annak a híve, hogy megemeljék a pénzügyi tranzakciós illetéket, a bankadót, az "energiaadót", és bevezessenek egy új reklámadót. Ez utóbbiról még nincs döntés, de mire hazaér várhatóan kézhez kapja az adóemelésekről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés