Előfizetői tartalom

Íme az a 10 nő, aki megváltoztatta a világot

Portfolio
Tudtad, hogy a világ első programozója, a DNS szerkezetének feltalálója, a modern nővérképzés megteremtője vagy éppen a radiokativitás úttörője egy nő volt? A BBC History Magazine arra kérte olvasóit, hogy szavazzanak egy 100 névre szűkítet listán azokra a nőkre, akik szerintük a legtöbbet tették a világ és a történelem megváltoztatásáért. Lenti cikkünkben összeszedtük azt a tíz hölgyet, aki a legtöbb szavazatot gyűjtötte össze.

10-6.. 10. Marie Stopes, 1880-1958Marie Stopes egy brit szerző, akinek írásai a születésszabályozásról és a házasság alatti szexuális éltről nagy port kavartak akkoriban. Stopes mindemellett a fajnemesítésért és a női jogokért is harcolt, ő alapította meg az első, fogamzásgátlással és abortusszal foglalkozó klinikát a briteknél.Kép forrása: aboutmanchester.co.uk9. Florence...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés