Előfizetői tartalom

Innen már nincs visszaút, irány az egyeduralmi rendszer - Mi lesz most Törökországgal?

Portfolio
Erdogan és pártszövetségének elsöprő vasárnapi győzelme átmenetileg mérsékelheti a belpolitikai feszültségeket és némi stabilitást hozhat az országba, hosszabb távon azonban az egyeduralmi rendszer felé való elmozdulást eredményezheti. Ennek megfelelően - amíg nem kapunk pontos képet arról, hogy mik Erdogan (gazdaság)politikai tervei - korai lenne kijelenteni, hogy a piaci szereplők megnyugodhatnak-e az eredmény láttán. A bizonytalanság a líra árfolyamának mai, heves ingadozásában is érzékelhető: a dollárral szemben reggel még közel 3%-os pluszban állt a török fizetőeszköz, mostanra viszont már közel 0,5%-os mínuszban van az árfolyam.

Elsöprő Erdogan-győzelemRecep Tayyip Erdogan, illetve az őt támogató Igazság és Fejlődés Párt (AKP) - Nemzeti Mozgalom (MHP) pártszövetség elsöprő győzelmet aratott a tegnapi törökországi választásokon. Gyakorlatilag teljes feldolgozottság mellet kijelenthető, hogy az elnökválasztásban nem lesz szükség második fordulóra, Erdogan ugyanis a szavazatok több mint 50%-át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés