Iránban tíz év börtönre ítéltek egy volt haditengerészt

MTI
2019. március 16. 19:40    
nyomtatás
 
Iránban tíz év börtönbüntetésre ítéltek egy amerikai állampolgárt az ország legfőbb vezetőjének állítólagos megsértése miatt - közölte a férfi ügyvédje.Az ítéletről az iráni hivatalos források nem adtak hírt egyelőre. Mark Zaid ügyvéd az amerikai külügyminisztériumtól kapott információt Michael White megbüntetéséről, a tárca pedig a svájci kormánytól tudta meg, amely az amerikai érdekeket képviseli Teheránban.

Az iráni látogatáson lévő White tavalyi letartóztatásáról egy emigráns szervezet adott először hírt, amely egy kiszabadult fogolytól azt tudta meg, hogy 2018 októberében, egy Meshed városában lévő börtönben találkozott vele.

White korábban az amerikai haditengerészetnél szolgált szakácsként, de egy évtizede leszerelt. Iránban egy barátnőjét látogatta meg. Tavaly július 27-ére volt repülőjegye a hazatéréshez, de a gépre már nem szállt fel.

Ő az első amerikai állampolgár, akit Donald Trump elnöksége alatt bebörtönöztek Iránban. A közép-keleti országban jelenleg három másik amerikai raboskodik 10-27 év közötti szabadságvesztéssel sújtva.

White ügyvédje attól tart, hogy Irán a külfölddel folytatott tárgyalásai során őt is eszközként használja fel, akárcsak más, az iszlám köztársaságban fogva tartott a nyugati, illetve a Nyugatról érkezett kettős állampolgárokat.

Az amerikai külügyminisztérium és Irán ENSZ-képviselete egyelőre nem erősítette meg az ítéletről szóló hírt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium