Előfizetői tartalom

Írásban vallott az FBI volt igazgatója

MTI
James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatója január elején tájékoztatta Donald Trump megválasztott amerikai elnököt, hogy ellene nem folyik vizsgálat a tavalyi elnökválasztási kampányba való esetleges orosz beavatkozás ügyében tartott FBI-eljárás keretében. Ezt maga Comey közölte a szenátus hírszerzési bizottságának elküldött írásos nyilatkozatában, amelyet szerdán nyilvánosságra is hoztak. A nyilatkozatból kiderül az is, hogy Trump feltétlen lojalitást várt volna el. Emellett azt is közölte az FBI igazgatója, hogy a nemzetbiztonsági főtanácsadó elleni vizsgálat leállítását is kérte Trump.

A májusban menesztett FBI-igazgatót csütörtökön hallgatja meg az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága. Comey közölte: a megválasztott elnökkel folytatott, említett találkozó után, a New York-i Trump-toronyból távozva az FBI egyik szolgálati kocsijában a laptopján dokumentálta az elhangzottakat. Írásos nyilatkozatában Comey egyebek közt arról ad tájékoztatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés