Előfizetői tartalom

Irgalmatlan számok érkeztek a magyar beruházásokról

Portfolio
Idén az első negyedévben a beruházások volumene 34,1%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. Szinte minden ágazatban óriási növekedést mutat a teljesítmény, ám ennek elsődleges oka, hogy tavaly év elején az uniós források eltűnésével összezuhantak beruházások, így most a viszonyítási alap rendkívül alacsony volt. Éppen ezért érdemes kicsit jobban megvizsgálni, mi is történik a magyar beruházásokkal.

Az első számok gyönyörűekA 34,1%-os éves bővülés úgy adódott, hogy az építési beruházások közel 50%-kal, a gépberuházások pedig 25%-kal növekedtek. A teljesítmény óriási cikkcakkjait mutatja az alábbi ábra, ami szerint a beruházások éves indexe -24%-ról ugrott 34% fölé.Bárhogyan is bontjuk fel a beruházási teljesítményt, a legtöbb helyen éves alapon mindenképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés