Előfizetői tartalom

Ismét egy emberre figyel majd az egész világ

Portfolio
A holnapi kamatdöntő ülésen a piaci várakozások alapján a betéti kamat legalább 10-15 ponttal történő vágását, illetve az eszközvásárlási program havi 10-20 milliárd euróval való kibővítését jelentheti be Mario Draghi, hogy orvosolja az euróövezet inflációs és növekedési problémáit. Az EKB elnökére nagy nyomás nehezedik, a fokozott várakozások miatt pedig könnyen csalódást okozhat, ha a bejelentés nem lesz elég nagy volumenű, illetve ha az előretekintő iránymutatása nem győzi meg a piaci szereplőket.

Csütörtökön jön az EKB kamatdöntő ülése, amit január óta fokozott piaci várakozások öveznek. A januári ülést követően ugyanis Draghi a márciusi növekedési és inflációs előrejelzésektől függően újabb monetáris lazító intézkedések lehetőségét lengette be, melyek szükségességét az idén eddig megjelent makrogazdasági adatok is igazolni látszanak. A kamatdöntő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés