Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték: javult a magyar versenyképesség

Portfolio
Magyarország versenyképessége javult a svájci IMD üzleti iskola jelentése szerint: a 2017-es 52. helyről 5 helyet lépett előre. Összességében több területen is javítottunk, de komoly kihívások állnak Magyarország előtt a "jó kormányzástól" kezdve a munkaerőhiányig. Az elemzés szerint komoly strukturális reformokra van szükség és "vissza kell térni" a demokratikus uniós értékekhez.

Magyarország a tavalyi 52. helyről a 47-re ugrott az IMD svájci üzleti iskola Versenyképesség Központjának jelentése szerint. Az erőre kapó hazai gazdaság ellenére - amit a GDP arányos kereskedelem magas rátája, az áruexport növekedése és a bruttó állóeszköz felhalmozás föllendülése fűtött - a magyar gazdasági összteljesítmény a 36. helyről a 39. helyre süllyedt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés