Itt a friss lista! Kiderült, mennyire családbarát Magyarország

2019. június 13. 09:47  english version   
nyomtatás
 
Svédország, Norvégia, Izland, Észtország és Portugália - ezek a leginkább családbarát országok, legalábbis az Unicef csütörtökön megjelent elemzése szerint. A nemzetközi szervezet 4 mutató alapján vizsgálta a legfejlettebb országokat, a listán Magyarország holtversenyben a 16. helyen végzett a 2016-os számok alapján. Szinte minden régiós országot előz hazánk.


Az Unicef 31 gazdag országot vizsgált 4 mutatószám (anyák fizetett szabadságának hossza, apák fizetett szabadságának hossza, 3 év alatti gyerekek szervezett felügyeletének aránya, 3 év feletti, de iskoláskor alatti gyerekek felügyeletének aránya) alapján, hogy megállapítsa, mennyire családbarát az adott ország.

Magyarország a lista közepén végzett, Litvániával került egy helyre. A régiós országok közül csak Szlovénia előzi meg hazánkat, a többi kelet-közép-európai állam leginkább a lista harmadik harmadában szerepel.

Itt a friss lista! Kiderült, mennyire családbarát Magyarország
Klikk a képre!A részletes táblázatból kiderül, hogy a 4 mutatóból Magyarország legjobban az anyák fizetett szabadsága tekintetében teljesít jól, a teljes fizetés-egyenértékesre vetített távollét 72 hét hosszúságra jön ki, ami Észtország után a második legmagasabb. (Mint ismeretes, az anyáknak az első két évben jár a gyed, ami a fizetés 70%-a és van egy maximuma, ezt követően a gyermek harmadik születésnapjáig jár a havi 28.500 forint.)

Fontos megjegyezni, hogy ezek 2016-os adatok, azóta lehetett változás a gyerekek bölcsődei és óvodai részvételének arányszámában idehaza és azt is érdemes megjegyezni, hogy ez a négy kiragadott mutatószám nem fedi le az összes családpolitikai elemet.

2019.05.14 17:05 Elvesztél az új családtámogatásokban? Itt a mindent összefoglaló táblázat

2019.05.22 16:58 Négy ábra, ami megmutatja, miért indul júliusban a kormány új programja

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Bruzák Noémi

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

II. HUNGAROMED kiállítás és konferencia (x)

Három napos egészségipari konferencia és kiállítás a HUNGEXPO-n. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium