Előfizetői tartalom

Itt a mai MNB-kamatdöntés indoklása

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntő ülését követően kiadott közleményében elismeri, hogy a hazai inflációs alapfolyamatokat megragadó mutatók emelkedtek, azonban a következő két hónapban az éves árindex csökkenésére számít, köszönhetően az üzemanyagárak mérséklődésének. A közlemény legfontosabb része (az utolsó bekezdés) változatlan maradt: a jegybank felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára, amelynek megkezdése az inflációs kilátások függvénye, az inflációs cél fenntartható elérése 2019 közepétől várható, ennek biztosítása érdekében pedig továbbra is laza monetáris kondíciók fenntartása indokolt.

Annak ellenére, hogy a monetáris politikai helyzetértékelésében, vagyis a közlemény konklúziójában nem történt változtatás az októberi dokumentumhoz képest, apróbb érdekességeket azért találhatunk a mai közleményben. A jegybank megítélése szerint az őszi hónapokban az infláció emelkedéséhez elsősorban volatilis tételek játszottak szerepet, ugyanakkor elismerte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés