Előfizetői tartalom

Itt a nagy terv, amivel az új Orbán-kormány megmenti a magyar gazdaságot!

A magyar gazdaság a következő két évben 4% felett növekedhet, de ahhoz, hogy ez fenntartható legyen később is, nem elegendő a fiskális és monetáris eszközök alkalmazása, hanem különösen fontos a gazdaság körüli alrendszerek versenyképességének javítása - mondta a Portfolio-nak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Ilyen kulcsfontosságú terület pl. az oktatás, különösen a felnőttképzés és szakképzés, a nyelvtudás, a digitális technológia és a kutatás-fejlesztés. Az MKIK a napokban küldte meg a javaslatait Orbán Viktor miniszterelnöknek. Arra a felvetésünkre, hogy az uniós pénzek hiánya visszaveti majd a növekedést, az MKIK elnöke úgy reagált: nem várható, hogy az EU érdemben csökkenti a Magyarországnak szánt forrásokat. Parragh László szerint az uniónak van egy olyan tulajdonsága, hogy a perifériáról az erőforrások a centrumba áramlanak, ez leginkább a munkaerőnél látható. "Ha ezt Európa nem ismeri fel, és nem ad ebből vissza valamilyen alapon keresztül, akkor előbb-utóbb ezek az országok megfontolják, hogy az unió tagjai akarnak-e maradni."

Parragh László főbb gondolatai: A digitalizáción és a hatékonyságjavuláson keresztül jelentősen csökkenthető a közszféra mérete (ahogy pl. a NAV-nál történik), az ott dolgozók egy részének a vállalatoknál kell elhelyezkednie. Az észt példán keresztül meg kell valósítani a közszféra digitalizációját, ennek eredményeképpen közhiteles adatbázis hozható létre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés