Előfizetői tartalom

Itt a válasz a britek lépésére - Oroszország kiutasított 23 diplomatát

Portfolio
Moszkva nem kívánatos személynek nyilvánított 23 brit diplomatát, visszavonta a szentpétervári brit főkonzulátus megnyitására és üzemeltetésére vonatkozó engedélyt, és Oroszország területén leállította a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét az úgynevezett Szkripal-ügy miatt kirobbant diplomáciai viszályban - írja az MTI. Ezt szombaton az orosz külügyminisztérium közölte, miután a tárcához bekérették Laurie Bristow brit nagykövetet és ott közölték vele a döntést.

Oroszország arra reagált, hogy a brit kormány kiutasít 23 olyan orosz diplomatát, akikről megállapította, hogy hírszerzési tevékenységet folytatnak Nagy-Britanniában, és felfüggeszt minden tervezett magas szintű kétoldalú diplomáciai érintkezést Oroszországgal, de a párbeszédet nem akarja teljesen megszakítani az orosz kormánnyal - ezt jelentette be szerdán a londoni alsóházban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés