Előfizetői tartalom

Itt az MNB kamatdöntése

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően nem változtatott a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa az irányadónak nevezett kamaton, emellett pedig a kamatfolyosó szélei is változatlan szinteken maradtak. A három hónapos jegybanki betét kamata ezzel továbbra is 0,9%, az egynapos betéti kamat -0,15%, az egynapos hitel kamata 0,9% maradt. Egy óra múlva érkezik a jegybanki közlemény, amelyből kiderül, hogy változott-e a döntéshozók helyzetértékelése az októberi üléshez képest. Itt elsősorban arra lesz érdemes figyelni, hogy mit mond a jegybank az erősödő inflációs nyomással kapcsolatban.

Senkit nem ért meglepetésként a hír, hogy az MNB mai kamatdöntő ülésén nem nyúlt a kamatokhoz, hiszen a nemzetközi környezetben nem történt az egy hónappal ezelőtti állapothoz képest olyan változás, ami indokolt volna bármilyen hirtelen beavatkozást a jegybank részéről (a forint kicsit erősödni tudott az euróval szemben a legutóbbi ülés óta, a hazai kötvényhozamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés