Előfizetői tartalom

Itt az MNB kamatdöntése

Portfolio
Miképp az várható volt, nem változtatott a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az irányadónak nevezett kamaton, emellett pedig a kamatfolyosó széleihez sem nyúltak a döntéshozók. A három hónapos jegybanki betét kamata ezzel továbbra is 0,9%, az egynapos betéti kamat -0,15%, az egynapos hitel kamata 0,9% maradt. Egy óra múlva jön a döntést kísérő rövid közlemény, amelyre érdemes lesz figyelni, hiszen minden apró kommunikációs változás jelzésértékű lehet a monetáris politika jövője szempontjából.

A piaci szereplők körében teljes konszenzus volt abban a tekintetben, hogy az MNB mai kamatdöntő ülésén nem fog hozzányúlni a kamatokhoz, így a mostani döntés egyáltalán nem okozott meglepetést.Egy hónappal ezelőtt a hazai inflációs folyamatok miatt izgalmasabbnak nézett ki a helyzet, az éves inflációs mutató novemberi zuhanása azonban kényelmesebb helyzetet teremtett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés