Előfizetői tartalom

Itt az új lista, hányadik dominó lehet Magyarország a következő válságban

Portfolio
Az olcsó pénz korszakának vége, a változó világgazdasági környezetben pedig egyre inkább felszínre kerülnek azok az országspecifikus problémák, amelyek az extrém laza monetáris politika miatt évekig rejtve maradtak, vagy legalábbis a befektetők nem vettek róluk tudomást. A Societe Generale elemzői 17 feltörekvő piaci országot rangsoroltak, hogy legfontosabb mutatóik alapján mennyire sérülékenyek a jelenlegi globális környezetben. Magyarország a kevésbé sérülékeny országok közé került, így relatíve biztonságos országnak minősül, bár magas államadósságunk miatt azért nem lehetünk teljesen nyugodtak egy feltörekvő piacokról kiinduló válság esetén. Törökország és Dél-Afrika van a legnagyobb bajban.

A 2008-as válságot követően a világ nagy jegybankjai, élükön az amerikai Federal Reserve-vel, rekord alacsony szintekre vágták irányadó kamataikat, emellett pedig mennyiségi lazítási programjaik segítségével óriási mennyiségű frissen nyomtatott pénzzel árasztották el a világot. Ennek az alacsony kamatokkal jellemzett, kivételes világgazdasági környezetnek azonban vége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés