Előfizetői tartalom

Itt az ideje, hogy megálljon az MNB

Jóval több kockázattal, mint esetleges haszonnal járhat az, ha a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa mai ülésén tovább halad a kamatcsökkentés útján. Éppen emiatt érdemes lenne megállni, mert a további vágás mögött fogynak az érvek, viszont a középtávú előretekintés alapján az óvatosságra egyre inkább szükség lenne. Mindezek miatt tehát rendívül fontos a mai kamatdöntés és a hozzá kapcsolódó közlemény, amely a következő hetek magyar pénz- és tőkepiaci mozgásait alapvetően meghatározhatja.

Üzenet értékű lépés A mai ülés jelentősége nem az, hogy a Monetáris Tanács a piaci konszenzusban szereplő 10 bázisponttal, vagy ettől eltérő mértékben faragja tovább a most 2,85%-os alapkamatot, hanem az, hogy egyáltalán tovább megy-e a másfél éve megkezdett úton. Ez ugyanis alapvetően fontos üzenet a piacnak a testület hozzáállásáról, világképéről. Azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés