Előfizetői tartalom

Jacques de Larosière kapta idén az MNB Lámfalussy-díját

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank idén negyedik alkalommal rendezi meg a Lámfalussy Konferenciát. A Lámfalussy Sándor, Európa-szerte elismert magyar származású közgazdász nevével fémjelzett szakmai konferencián kiosztásra került a Lámfalussy-díj is, amelyet idén az a Jacques de Larosière kapott, aki többek között az IMF volt vezérigazgatójaként, illetve az Európai Újraépítési és Beruházási Bank (EBRD) elnökeként a nemzetközi közgazdasági élet meghatározó szereplőjévé vált.

Jacques de Larosière 1958-ban kezdett dolgozni a Francia Pénzügyminisztériumnál pénzügyi ellenőr pozícióban. 1974-1978 között a monetáris politika helyettes államtitkára volt. Ezt követően 9 éven keresztül az IMF vezérigazgatójának tisztségét töltötte be. Később a Banque de Franca (1987-1993), majd az Európai Újjáépítési és Beruházási Bank (1993-1998) elnöke lett. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés