Előfizetői tartalom

Javuló teljesítmény várható az olasz gazdaságtól

Portfolio
0.3%-kal bővült az ipari termelés májusban Olaszországban. Jelentősebb kibocsátásnövekedés a textil és műanyagiparban illetve az energiaiparban volt. A termelési szint havi növekmény ellenére is 1.9%-kal lacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt volt. Az elemzők 1.4%-os havi növekménnyel számoltak, melytől a tényadat számottevően elmaradt.

A viszonylag gyenge eredmények ellenére a jövő igen ígéretesnek tűnik, ugyanis a rendelésállomány történelmi magasságban van több feldolgozóipari ágaztaban is. Olaszország az idei makroadatok szerint a legellenállóbb gazdaságnak számít az euró zónában az általánosan romló külső gazdasági környezettel szemben. A fogyasztói bizalom 11 éves csúcson áll, és 5 hónapja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés