Előfizetői tartalom

Javuló trendet látunk az USA munkaerőpiacán

Portfolio
346 ezer főre csökkent a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma az USA-ban az előző heti (felülvizsgált) 357 ezres szinthez képest. Az eredmény a piac által várt 345 ezres értéknek megfelelő, így piaci meglepetésről nem beszélhetünk. A négy hetes mozgóátlagot vizsgálva bár emelkedést látunk az előző heti értékhez képest, de az egy éves idősorra illesztett trend egyértelműen javuló tendenciát mutat.

A lassuló gazdasági aktivitás ellenére a múlt heti friss segélykérők számának csökkenése javulást jelez az USA munkaerőpiacán. Az előző heti adatot 3 ezerrel módosították fölfelé, így a friss adat 11 ezres csökkenést mutat.A volatilitást csökkentő négy hetes mozgóátlag az új adat fényében is még növekedést mutat, 348 ezerről 352,5 ezerre emelkedve. Ugyanakkor megjegyzendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés