FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Jól teljesít a brit gazdaság

Portfolio
Nem fáj annyira a brit gazdaságnak a Brexit hatása - legalábbis a tavalyi negyedik negyedéves GDP-adatok alapján ez látható. A negyedik negyedévben a vártnál gyorsabban növekedett a brit gazdaság: a harmadik negyedévhez képest 0,5%-os bővülést mért a statisztikai hivatal első becslése az elemzők által előrejelzett 0,4 helyett. Ez volt a legnagyobb negyedéves növekedés 2017-ben.

A GDP 1,5%-kal nőtt az év utolsó 3 hónapjában az előző év azonos időszakához képest, ami lassabb, mint a harmadik negyedéves 1,7%, ugyanakkor 0,1%-ponttal jobb, mint amit a szakértők vártak. A gazdasági növekedésben fontos szerepet játszott a szolgáltatások bővülése, ugyanakkor az ipari termelés a harmadik negyedévinél szerényebb mértékben járult hozzá a GDP-növekedéshez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés