Előfizetői tartalom

Jövő kedden lesz a történelmi döntés a Brexit-megállapodásról (2.)

MTI
|
Portfolio
Jövő kedden kerül sorra a brit parlament alsóházában a Theresa May brit kormányfő által összehozott Brexit-megállapodásról a szavazás, amely nyugodtan mondhatjuk, hogy történelmi jelentőségű lesz, bármi is lesz az eredménye. Márpedig jelenleg úgy tűnik: semmivel sem nagyobb az esélye, hogy átmegy a parlamenten, mint december elején, amikor az utolsó pillanatban elhalasztották a témáról a szavazást.

Hogy jutottunk idáig?Azóta annyi történt, hogy May Brüsszelben az EU-csúcson jogi relevanciával nem bíró politikai állásfoglalást harcolt ki arról, hogy ha a brit kilépés utáni átmeneti időszakban aktiválni kell a vészhelyzeti megállapodást az északír-ír fizikai határellenőrzés elkerülésére, akkor ez a vészhelyzeti megoldás csak átmeneti lesz, azaz nem akarja az EU...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés