Előfizetői tartalom

Juncker: aberráns dolog, hogy dollárban fizetünk még mindig rengeteget

Portfolio
Nem tehetjük bűnbakká az Európai Bizottságot a migrációs harc elleni küzdelem eddigi eredményeiért, és a nacionalizmus nem támogatható irány, az egészséges patriotizmus viszont igen - többek között ezeket hangsúlyozta az Európai Uniót értékelő mai beszédében Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság elnöke szerint az egységes hang képviselete érdekében itt az idő, hogy számos külpolitikai kérdésben áttérjenek a minősített többségi szavazásra, mert nem engedhető meg, hogy egy-egy tagállam megakasszon fontos szavazásokat. Emellett akkor is célzott Magyarországra, amikor az uniós alapszerződés 7-es cikk szerinti jogállamisági eljárás megindításának fontosságáról beszélt, amelyben támogatja alelnöke erőfeszítéseit a lengyelekkel szemben. Juncker erős kifejezést használt, amikor az energetikai számlák és egyéb tranzakciók esetén a még mindig túl magas dollárhasználati arányt kárhoztatta és az euró nemzetközi megerősítéséért várható lépéseket jelzett.

Jean-Claude Juncker évértékelő beszédének fontosabb üzenetei:Szerény, következetes munkavégzés várható a következő egy évben az Európai Bizottságtól, meFly továbbra is az EU alapszerződésének őreként viselkedik majd Az EU a béke záloga és ezt meg kell becsülni, ne mocskoljuk be az EU-t, utasítsuk el azt a nacionalizmust, amely bűnösöket keres megoldások helyett, amelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés