Kamatot emeltek az oroszok

MTI
2018. szeptember 14. 16:46    
nyomtatás
 
Az orosz központi bank 7,25 százalékról 7,50 százalékra emelte az alapkamatot a felerősödött inflációs kockázatok miatt. A jegybank nem zárt ki további kamatemelést. Az orosz jegybank utoljára csaknem négy éve, 2014 decemberében emelt kamatot.


A jegybank szerint az Oroszország elleni amerikai szankciók miatt gyengül a rubel és ezzel együtt emelkedik az infláció. A központi bank előző, július végi kamatdöntő ülése óta a rubel 9,3 százalékkal gyengült a dollárral és 8,8 százalékkal az euróval szemben.

A kamatemelésről szóló pénteki határozat erősítette a rubelt. A döntés előtt 68,41 rubelt, utána 67,88 rubelt ért egy dollár. A jegybank legújabb előrejelzése szerint a fogyasztói áremelkedés 3,8-4,2 százalék lesz az idei év végén, a jövő év első felében éri el a csúcsát, majd 5-5,5 százalékra lassul 2019 végére.

Augusztusban 3,1 százalék, júliusban 2,5 százalék, júniusban 2,3 százalék volt az éves infláció. Az orosz központi bank pénteken 1,5-2 százalékról 1,2-1,7 százalékra rontotta a jövő évi GDP-növekedési előrejelzését, miközben az idei évre vonatkozó 1,5-2 százalékos becsléshez nem nyúlt. Az orosz gazdaság - nem végleges adatok szerint - 1,9 százalékkal nőtt a második negyedévben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium