Előfizetői tartalom

Kártérítést akarnak a baltiak a szovjet megszállásért, beint nekik Moszkva

MTI
Oroszország nem ért egyet azzal, hogy a balti államoknak a Szovjetunión belüli léte "megszállás" volt, és nem tartja lehetségesnek a kárpótlás kérdésének mérlegelését - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak szerdán Szocsiban. Közben inváziónak minősítette Csehszlovákia 1968-as lerohanását a cseh képviselőház szerdán.

Beint Moszkva a tervek láttánTermészetesen egyáltalán nem értünk egyet a +szovjet megszállás+ kifejezés használatával - mondta Peszkov, hangsúlyozva, hogy a kártérítés kérdése egyáltalán nem vethető fel. Mint mondta, "ez nagyon régi téma", amellyel kapcsolatban nem szabad megfeledkezni arról a hozzájárulásról, amelyet a balti államok a szovjet korszakban kaptak az infrastrukturális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés