Előfizetői tartalom

Katasztrófa várhat Nagy-Britanniára a Brexit után - 70 éves nyugdíjkorhatár jöhet

MTI
|
Portfolio
A japán gazdaságban tartósan gyenge gazdasági növekedés várhat az Egyesült Királyságra is, ha az európai uniós tagság megszűnése utáni években meredeken csökkenne a bevándorlás az európai szigetországban - figyelmeztetett hétfőn ismertetett elemezésében az HSBC egyik szakértője olyan előrejelzések alapján, amelyek szerint a munkaképes korú brit lakosság már kilenc év múlva elkezdhet zsugorodni.

James Pomeroy, a legnagyobb európai bank demográfus-közgazdásza hozzátette, a társadalom elöregedése a gazdaság stagnálásához, a beruházások csökkenéséhez és ahhoz vezetne, hogy a vállalkozások elveszítik fogyasztóik egy részét, a közkiadások fenntartása pedig rendkívül nehézzé válna, mert nagyobb számú nyugdíjast kellene támogatnia kevesebb aktív dolgozónak.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés