Előfizetői tartalom

Katasztrofális háború robbanhat ki a nagyhatalmak között - Oroszország vagy az USA lép először?

MTI
|
Portfolio
Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint háborús helyzettel fenyeget az amerikai-orosz ellentét, a NATO lépni fog Oroszország ellen, mert az megsérti a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló megállapodás (INF) rendelkezéseit, emiatt pedig egyre bizonytalanabb helyzet alakul ki Európában.

Az oroszok új rakétarendszere konkrét fenyegetést jelentDonald Trump amerikai elnök október végén jelentette be, hogy az Egyesült Államok felmondja a rövid és közepes hatótávolságú nukleáris erőkről szóló megállapodást (INF), mivel Oroszország megsértette az 1987-ben aláírt egyezményt. A NATO konkrétan arra a következtetésre jutott, hogy Oroszország bizonyíthatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés