Előfizetői tartalom

Kedden dönt a kamatokról az MNB - Mit várnak az elemzők?

Portfolio
Miután sikerült kijavítani az új jegybanki eszközben felszínre került rendszerhibát, a Magyar Nemzeti Bank döntéshozói egyelőre hátradőlhetnek, így az alapkamat szinten tartása mellett a nem konvencionális eszköztár kapcsán sem lesz újabb bejelentés - vélik egyhangúlag a Portfolio által megkérdezett szakértők. A megkérdezettek túlnyomó többsége úgy véli, hogy 2020 előtt nem várható az alapkamat emelkedése.

A Magyar Nemzeti Bank döntéshozói még tavaly szeptemberi ülésükön úgy ítélték meg, hogy nemzetközi összehasonlításban a magyar hozamgörbe továbbra is meredek, ezért a hosszabb hozamok leszorítására kell törekedni, ezért novemberben két új monetáris politikai eszköz bevezetését jelentették be: Egyrészt az MNB 3 éves vagy annál hosszabb futamidejű jelzálogleveleket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés