Előfizetői tartalom

Keserves hónapok után életjeleket adott magáról a német gazdaság

Portfolio
Negyedéves alapon 0,4%-kal bővült a német GDP az idei első negyedévben, ami érdemi gyorsulást jelent a tavalyi utolsó negyedéves stagnáláshoz képest. Ezzel az éves növekedési dinamika 0,6%-ról 0,7%-ra nőtt, ami még mindig meglehetősen gyenge teljesítményt jelez, ugyanakkor reményt adhat, hogy a legrosszabbon már túl van Európa gazdasági motorja.

A német (és vele az euróövezeti gazdaság) tavalyi gyengélkedését a piaci szereplők nagy része korábban átmeneti jelenségnek tekintette, azóta azonban kiderült, hogy ennél azért többről volt szó. Az elhúzódó rossz teljesítmény idén év elején is kitartott a konjunktrúramutatók alapján, és csak mostanában kezdenek látszódni a javulás jelei.Kapcsolódó cikkünk2019.05.07Próbál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés