Előfizetői tartalom

Két év után váratlanul csökkent Japán exportja

MTI
Csökkent Japán exportja szeptemberben, közel két év óta először annak nyomán, hogy az Egyesült Államokba és a Kínába irányuló kivitel is visszaesett. Ez valószínűleg visszaveti az exportorientált japán gazdaság harmadik negyedéves növekedését és fokozza a mélyülő amerikai-kínai kereskedelmi háború szélesebb körű hatásai miatti aggodalmakat.

A japán pénzügyminisztérium csütörtökön közzétett előzetes adatai szerint éves összevetésben 1,2 százalékkal 6,73 billió jenre (59,7 milliárd dollárra) csökkent Japán exportja szeptemberben. 2016 novembere óta először fordult elő, hogy visszaesést mértek. Elemzők 1,9 százalékos emelkedésre számítottak az augusztusi 6,6 százalékos növekedés után. A japán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés