Előfizetői tartalom

Két nagyhatalom meghajolt Brüsszel előtt

Portfolio
Az Európai Bizottság nem dobta vissza elsőre Párizs és Róma utolsó pillanatban módosított jövő évi költségvetési terveit, de ez még nem jelenti azt, hogy minden tekintetben meg is fognak majd felelni a stabilitási és növekedési paktum rendelkezéseinek - figyelmeztetett szerdán Jyrki Katainen, az EU gazdasági és pénzügyi biztosa a BruxInfo beszámolója szerint.

A francia és az olasz kormány az utolsó pillanatban (hétfőn) bejelentett hiánycsökkentő intézkedésekkel elkerülte azt, hogy az Európai Bizottság az uniós költségvetési szabályoknak való "különösen súlyos meg nem felelés" miatt visszadobja a két ország jövő évi büdzséjének terveit. Az azonnali beavatkozás és retorziók szükségtelenné válásának tényét szerdán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés