Előfizetői tartalom

Kevés tranzakciós illetéket fizettünk be márciusban (2.)

Portfolio
Az előzetes adatoknak megfelelően márciusban 154 milliárd forintos hiányt hozott össze az államháztartás az önkormányzati alrendszer nélkül. Ami ennél sokkal fontosabb, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfő délután közzétett részletes tájékoztatójából fény derül arra, hogy az egyes adónemekből mekkora bevétel érkezett az év első három hónapjában. A kiemelten figyelt pénzügyi tranzakciós illetékből március végéig 27,5 milliárd forintnyi bevétel folyt be a büdzsébe, ami az időarányosan tervezett felét éri el.

Kapcsolódó cikkünk2013.04.08Megérkeztek a kulcsfontosságú költségvetési adatok (3.)Ez történt márciusban Az NGM hétfő délutáni részletes tájékoztatója megerősítette, hogy az államháztartás központi alrendszerének 2013. március havi hiánya 154,1 milliárd forintra teljesült. Az elmúlt években ennél rendre nagyobb lyuk keletkezett az év harmadik hónapjában, legutóbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés